Driedaagse Ardennenoffensief vrijdagavond 10 t.e.m. zondag 12 augustus

INSCHRIJVING AFGESLOTEN

Beste Leden,

Deze zomer gaat de 5de editie van het ‘Ardennenoffensief’ door. Ook deze keer reizen we naar de Vlaamse Ardennen, de streek rond Oudenaarde dus.
Vrijdagavond 10 augustus vertrekken we via de kortste weg (ongeveer 80 km) naar Melden.
We logeren opnieuw in de vakantiehoeve in Melden, gelegen halfweg tussen Oudenaarde en Ronse, aan de voet van de Koppenberg. Zie www.hoftenbeemd.be. Dit is een grote vakantiehoeve (38 personen) die we reserveerden voor 12 personen. We verkregen opnieuw een gunstige huurprijs, de locatie is subliem. We hebben de mogelijkheid om het aantal deelnemers te verhogen. Uiteraard zal de huurprijs daardoor verhogen.
Er rijdt geen auto mee die bagage kan meenemen. De bagage kan echter tot een minimum beperkt worden, vermits elk bed voorzien is van een donsdeken en een hoofdkussen. Oordopjes nemen weinig plaats in 😃.
’s Avonds genieten we van een lekkere spaghetti met wat vochtigs in de vakantiehoeve.


Zaterdag 11 augustus
Na het ontbijt starten we onze rit (70 km) langs (en over 😉) een achttal belangrijke hellingen en kasseistroken uit de befaamde Ronde van Vlaanderen. De Koppenberg wordt de eerste. Meerdere andere volgen: Taaienberg, Kaperij/Bosberg, Bois de la Houppe, Parikeberg, de Muur en de Kapelberg. De laatste twee mogen we helaas niet mogen oprijden . De Eikenmolen en de Valkenberg zijn de laatste hellingen van de dag.
We houden halt bij enkele volkscafés en lunchen in Geraardsbergen, het meest oostelijke punt van de tocht.
Op zaterdagavond gaan we net zoals vorig jaar eten in ’t Veer ( www.tveer.be )

Zondag 12 augustus
De terugweg (110 kilometer) brengt ons langs nog enkele bekende heuvels (Paterberg, Hotond, Kanarieberg, Mont de l’Enclus en Kluisberg, die we voor de verandering eens naar beneden rijden) en rustige wegen terug naar Middelkerke. We nemen, of een lunchpakket mee, of kopen een belegd broodje, frietjes, onderweg.

INSCHRIJVEN EN KOSTPRIJS
– Niet vergeten : je dient je deelname per mail, los van de betaling zeker ook te bevestigen bij Danny (veedeebee@telenet.be) voor de goede gang van de administratie (lijst en aantal inschrijvingen, verdere afspraken met de eigenaars).

– Afsluitingsdatum inschrijving : vrijdag 22 juni, liefst zo snel mogelijk een seintje en de reservatie betalen.

– Geschatte kostprijs: 70 € per persoon (zie inclusief en exclusief, opkuis en verbruik energie en water worden ook nog verrekend), over te schrijven op rek. nr. van VC Middelkerke, Record Bank BE58 6528 3327 8279 met vermelding ‘Ardennenoffensief – X personen’

Inclusief : 2 overnachtingen, 2 ontbijten, 1 avondmaal (vrijdag), ev. 1 lunchpakket, koffie en zoetigheden, enkele drankjes.

Exclusief : eigen lunchpakket op vrijdag, extra drankjes op café onderweg, restaurant ‘t Veer (zaterdagavond), lunch in Geraardsbergen (zaterdag) en de ‘nafte’ voor de Vespa.

Groeten vanwege voorzitter Etienne en Danny (ritverantwoordelijke)