“Godelieverit” zaterdag 12 maart 2022

“Godelieve  was uitgehuwelijkt aan Bertolf, zoon van de kasteelheer van Gistel, die haar nog op hun bruiloft verstootte. Godelieve werd, mede onder impuls van haar schoonmoeder, door haar schoonfamilie mishandeld, uitgehongerd en zelfs gekerkerd. Godelieve kon ontsnappen en nadat haar vader ermee gedreigd had om Bertolf en diens familie over te geven aan de autoriteiten, deden zij alsof zij tot een ander inzicht waren gekomen en keerde Godelieve terug, maar kort daarop werd zij gedood. Zij werd in een waterpoel geworpen, nadat zij door Lantbert en Hacca, twee knechten van Bertolf, was gewurgd met een halsdoek.”

Op 12 maart 2022 gaan we Godelieve haar verhaal achterna.

We komen samen voor een ontbijt of een koffie in “Seaside” (rechtover Euroshop Middelkerke) om 10u.

Hierna vertrekken we voor een dagrit van 80 km.

We houden halt voor een lunch in ” La Gare” te Gistel.

Inschrijvingen worden afgesloten op woensdag 9 maart om 18u.

Inschrijven kan via onderstaande knop of QR code :

Deze rit is enkel voor leden van Vespaclub Middelkerke