Over ons

Over ons

In juni 2009 werd de Vespaclub Middelkerke opgericht na de eerste Vespa ride-out tijdens ‘Sluze Kermesse’, een vierdaags wijkfeest op het Marktplein van Middelkerke  

Sedert juli 2013 is Etienne Eeckman voorzitter van de club.   

Vespaclub Middelkerke wil bewust een kleine club blijven waar iedereen elkaar kent.  We streven naar een hechte vriendengroep, gepassioneerd door de Vespa.  

Ons moto is niet voor niets: ‘Amici della Vespa per sempre’.  Leeftijd noch geslacht spelen een rol!  

Naast deelname aan ritten van bevriende clubs heeft de club ook een eigen programma.  

Van april tot september worden er dagritten  georganiseerd die meestal doorgaan op de tweede zaterdag van de maand.  We houden daarbij steeds rekening met leden zonder motorrijbewijs en blijven daarom in eigen land.  De ritten volgen zoveel mogelijk de mooie, rustige landelijke wegen en zijn zelden meer dan 100 km lang.  Er zijn ook steeds voldoende stops voorzien: bij een brouwerij, een natuurgebied, een toeristische bezienswaardigheid, een militaire begraafplaats of een merkwaardige landelijke herberg, ….. We willen niet alleen maar kilometers malen met de Vespa, maar ook wat cultuur aanbieden.  Op iedere rit voorzien we ‘s middags een stop bij een voor iedereen betaalbaar restaurant voor een lunch.            

Jaarlijks, met Hemelvaart (mei) en het weekend van 15 augustus, organiseren we een driedaagse.  In het verleden trokken we naar Vresse-sur-Semois, de vallei van de Viroin (Chimay-Couvin), de vallei van de Maas, het Heuvelland, de Vlaamse Ardennen en in 2021 naar Haspengouw.    

In de winterperiode komen we elke 2de zondag van de maand samen in ons Vespa-café ‘De Halte’ (Oostendelaan 48) voor een gezellig samenzijn om bij te praten bij een aperitief en/of een hapje.

Beschik je over een Vespa vanaf 125cc en wil je deel uitmaken van onze groep dan ben je uiteraard van harte welkom.     

Info en inschrijven: https://www.vespaclubmiddelkerke.be